Male liske Nikolini Friganović i Ljubiši Savanoviću

Druge večeri 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ odigrana je predstava „Hrkači" autora i režisera Nikole Pejakovića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke. Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Nikolina Friganović, dok je Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Ljubiša Savanović.

„Baš dugo nisam igrala u Mostaru. Kada sam srela danas ovdje nekoga od vaših radnih kolega komentarisala sam kako se nekako moj život promijenio od jedne klupe ispred ovog pozorišta. Od tog trenutka počele su da se dešavaju neke izuzetno lijepe stvari u mom životu. Tako da, 'Mostarska liska' i igranje u Mostaru, već nekoliko puta, me čini onako posebno sretnom i uvijek poslije tog dolaska u Mostar u mom životu su se dešavale neke turbulentne ali uvijek pozitivne stvari. Nadam da će i ovaj dolazak biti povod za neko novo iskustvo“, istakla je Friganović.

„Da se ne lažemo, lijepo je uvijek dobiti nagradu. Drago mi je, naravno, i zbog Nikoline, ali zaslužni su i Danilo i Miljka koji igraju u predstavi i koji su napravili divne uloge, pa čak i Miodrag sa ovom jednom malom slatkom epizodicom. Sve to zajedno čini da ova predstava bude ono što jeste. Mi ovdje dolazimo već godinama. Uvijek gledamo da se predstavimo sa nekom dobrom komedijom. Ovo je festival koji njeguje komediju, to je odmah u startu plus kod publike, a mislim da takvih stvari nedostaje, posebno, u ovom ludilu u kojem svi živimo. Svima nam fali više smijeha i nečega da sve zaboravimo na koji sat“, naglasio je Savanović.

Sutra (nedjelja, 19.05.) je u programu festivala predstava „Mistero buffo” autora Daria Fo, u režiji Lee Delong, nastala u produkciji Umjetničke organizacije Grupa iz Zagreba.

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 10 KM. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim danom od 10:30 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Juni
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30