Vijesti iz pozorišta

Nakon premijerne izvedbe na otvaranju 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ prva repriza predstave „Ovaj mali život“ autorice i režiserke Emine Kovačević-Podgorčević, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, bit će odigrana na Velikoj sceni NPM-a u petak, 07.06., sa početkom u 20 sati.

Opširnije...

 Večeras je u Narodnom pozorištu u Mostaru upriličena svečana ceremonija dodjele nagrada, a ovogodišnje 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ zvanično je proglasio zatvorenim ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK prof. dr. Adnan Velagić.

Opširnije...

Posljednje takmičarske večeri 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ u prepunoj sali Narodnog pozorišta  u Mostaru odigrana je predstava „Realisti“ autora Jure Karasa, u režiji Matka Raguža, nastala u produkciji teatra Exit iz Zagreba. Publika je višeminutnim aplauzom nagradila sjajni ansambl predstave te ih uz ovacije ispratila sa scene. Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Nika Ivančić, dok je Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Domagoj Ivanković.

Opširnije...

Šeste večeri 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta  u Mostaru izvedena je predstava „Totovi“ autora Ištvana Erkenja, u režiji Andraša Urbana, nastala u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR. Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Snežana Bogičević, dok je Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Emir Fejzić.

Opširnije...

U prepunoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru, u okviru 21. Međunarodnog festivala „Mostarska liska“, odigrana je predstava „Ne daj se generacijo“ autora Alena Muratovića, u režiji Marija Drmaća i Alena Muratovića, nastala u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i udruženja Moje Pozorište. Publika je sjajnu glumačku igru nagradila dugotrajnim aplauzom te ih više puta vraćala na bis.

Opširnije...

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Juni
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30