Narodno pozorište Mostar

Predstava Datum Vrijeme Mjesto Opis
Alfa Beta Petak, 16 April 2021 6:00 Velika scena

Predstava “Alfa Beta” nastala je po tekstu autora Teda Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. “Alfa Beta” zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena?

Igraju: Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević

Lokacija: Velika scena

Cijena ulaznice je 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Šta ćemo sad Petak, 23 April 2021 6:00 Velika scena

Kratak opis: Hit komedija „Šta ćemo sad“, po tekstu Branka Đurića Đure, a u režiji Ahmeda Imamovića govori o pozorištu na jednom osamljenom mjestu u koje stiže slavni glumac. Predstava u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, a istovremeno prikazuje refleksiju stanja u pozorištima i općenito društvu u kojem živimo danas.

Igraju: Emir Spahić, Ajla Hamzić, Goran Lozo.

Lokacija: Velika scena

Cijena ulaznice je 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Ne igraj na Engleze Petak, 30 April 2021 6:00 Velika scena

Predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

Igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Lokacija: Velika scena

Cijena ulaznice 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.