Narodno pozorište Mostar

Predstava Datum Vrijeme Mjesto Opis
Ne igraj na Engleze Petak, 09 Decembar 2022 8:00 Velika scena

Predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

Igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić

Patrolne šape Nedjelja, 11 Decembar 2022 8:00 Velika scena

Dječija predstava „Patrolne šape“ rađena je prema, trenutno, najpopularnijoj crtanoj TV seriji „Patrolne šape“. Puna je zapleta, uzbudljiva, edukativna, intraktivna, a govori o ljubavi, prijateljstvu, snalažljivosti, iskrenosti, borbi između dobra i zla, timskom radu i uzornom ponašanju. Predstava je predviđena za djecu uzrasta od 4 do 10 godina.

Ti, Ja i Štela Utorak, 13 Decembar 2022 8:00 Velika scena

U okviru projekta "On my own - Neću štelu Vol II" u utorak, 13.12. u 20 sati, na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana prva repriza predstave „Ti, Ja i Štela“ čiji tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina. Ova crna komedija na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećeni egzistencijalnim problemima, krene tragati za očajnim rješenjima. Predstava je dio antikorupcijskog projekta Udruženja "Dignitet", koji doprinosi aktiviranju mladih da problem korupcije adresiraju kao jedan od glavnih prioriteta u svojim lokalnim zajednicama, a poseban naglasak stavlja se na umjetnički aktivizam i ekološku osviještenost građana, kao i doprinos mladih u borbi protiv korupcije.

Igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina.

Zbogom, Kalifornijo! Srijeda, 28 Decembar 2022 8:00 Velika scena

"Zbogom, Kalifornijo!" autorice Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije, je mostarska predstava o odlasku i ostanku, o prošlosti i budućnosti, o ljubavi.

Igraju: Gordana Boban (k.g.)/Amela Kreso, Jasmin Krpo, Emir Spahić, Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Ali Kamer Aksoy (k.g.)