Narodno pozorište Mostar

Predstava Datum Vrijeme Mjesto Opis
Hotel Plaza Petak 26 Oktobar 2018 20:00 Velika scena

Hit komedija po tekstu nagrađivanog američkog dramatičara Neila Simona, u režiji Admira Glamočaka, koji u ovoj predstavi i igra uz Jasnu Žalicu i članove ansambla Narodnog pozorišta Mostar. Tri priče o ljubavi iz raznih uglova, sa ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način. Predstava govori o ljubavi, usamljenosti i otuđenosti, o tome šta smo postigli, šta nismo, a mislimo da smo mogli... O ljubavi, braku, snovima, starenju.

Igraju: Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Saša Oručević.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

Sunce tuđeg neba Petak 02 Novembar 2018 20:00 Velika scena

Ići ili ostati? – još uvijek je aktuelno pitanje koje prožima vrijeme i prostor, a koje ovaj satirični komad obuhvata kroz različita mjesta, vremena i uspon civilizacije sa krajem XX-og stoljeća. Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojeni zdravim humorom. Predstava sa vizuelnim efektima, legendarnom muzikom s EX YU prostora, plesom, koja non – stop korespondira sa stvarnošću. O raseljenom izbjeglici i njegovom mjestu u stvarnosti. Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti.

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Cijena ulaznice je 10 KM.

Z. Sokolović: Lijevo desno glumac Utorak 06 Novembar 2018 20:00 Studio 64

“LIJEVO DESNO GLUMAC”: program kao predstava, predavanje, team building, radionica. Zijah A. Sokolović, duhovito, flozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Igra: Zijah A. Sokolović

Cijena ulaznice je 3,50 KM.