Narodno pozorište Mostar

Predstava Datum Vrijeme Mjesto Opis
Šta ćemo sad? Petak, 14 Decembar 2018 8:00 Velika scena

Hit komedija „Šta ćemo sad“, po tekstu Branka Đurića Đure, a u režiji Ahmeda Imamovića govori o pozorištu na jednom osamljenom mjestu u koje stiže slavni glumac. Predstava u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, a istovremeno prikazuje refleksiju stanja u pozorištima i općenito društvu u kojem živimo danas.

Igraju: Emir Spahić, Ajla Hamzić, Goran Lozo.

Patrolne šape Subota, 15 Decembar 2018 11:00 Velika scena

Predstava „Patrolne šape“ nastala je po istoimenom crtanom filmu, interaktivnog je karaktera sa četiri lika. Uzbudljiva i energična. Brankica Brbljivica je ludo zaljubljena u dječaka Rajdera i svim silama pokušava da osvoji njegovo srce, ali se on uporno brani i bježi od nje. Brankica brbljivici pomažu Patrolne šape (Čejs i Maršal).

Zijah A. Sokolović: Lijevo desno glumac Ponedjeljak, 17 Decembar 2018 8:00 Studio 64

“LIJEVO DESNO GLUMAC”: program kao predstava, predavanje, team building, radionica. Zijah A. Sokolović, duhovito, flozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Igra: Zijah A. Sokolović

Derviš i smrt Petak, 21 Decembar 2018 8:00 Velika scena

Prema reditelju predstave “Derviš i smrt” Erolu Kadiću, Meša Selimović je “gradeći glavni lik u romanu 'Derviš i smrt', čitaocu dao umjetničku viziju čovjeka, tj. pojedinca u svijetu. Uspio je da nam prikaže odnos pojedinca i vlasti, da nas učvrsti u uvjerenju kako je mnogo apsurdnog u svemu što nas određuje: slučaj, strah, samoća, očaj, slike koje su iznad naše moći, naša sputanost i ograničenost da ovladamo tim silama, stalno raspinjanje između onoga što činimo i što bismo željeli biti i na kraju, smrt…”

Igraju: Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Ajla Hamzić, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Bojan Beribaka i Amela Kreso.