Narodno pozorište Mostar

Predstava Datum Vrijeme Mjesto Opis
Čuvarkuća Petak 17 Novembar 2017 18:00 Velika scena

Tarik Đođić i njegova hit knjiga “Čuvarkuća” (lat. Sempervivum tectorum) nakon Sarajeva, Zagreba, Srebrenika, Prnjavora i brojnih drugih gradova stižu i u Mostar! Promocija će biti održana u petak, 17. 11. u 18 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Promocija je ustvari svojevrsni performans u kojem će o knjizi govoriti bardovi književnosti, novinarstva, filma: Abdulah Sidran, Goran Milić, Ademir Kenović, Adnan Rondić, u muzičkom dijelu nastupa Divanhana, a sve to uz besplatan ulaz!

Koliko je zanimanje za knjigu govori i podatak da je već skoro rasprodano i četvrto izdanje knjige “Čuvarkuća”, koju je objavio Buybook iz Sarajeva. Promocija u Narodnom pozorištu Mostar je deseta u BiH, a prva u Hercegovini! Sav prihod od prodaje knjige ide u humanitarne svrhe.

Ćelava pjevačica Subota 18 Novembar 2017 20:00 Velika scena

S ponosom najavljujemo i da je Narodno pozorište Mostar među učesnicima Evropske manifestacije Noć teatra - Noć teatra Bosne i Hercegovine. U subotu, 18.11. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je predstava “Ćelava pjevačica” Eugènea Ionesca u režiji Lajle Kaikčija.

U predstavi igraju Emir Sejfić (g. Smit) , Maja Zećo (gđa Smit), Emir Spahić (g. Martin), Dina Mušanović (gđa Martin), Andrea Aković (Meri) i Saša Oručević (vatrogasni kapetan).