Premijernom izvedbom predstave „Ovaj mali život“ otvoren 21. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“

Večeras je u Narodnom pozorištu u Mostaru premijernom izvedbom predstave „Ovaj mali život“ autorice i režiserke Emine Kovačević-Podgorčević započelo 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“. Direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Emir Spahić poželio je dobrodošlicu publici, a festival je proglasio otvorenim predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

„Posebno sam radostan i ispunjen što 'Mostarsku lisku' otvara predstava nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Drago mi je da smo zajedno, da se družimo, da umjetnost i kultura pokazuju da jesu i da trebaju biti temelj spajanja, kako u gradu Mostaru, tako i u BiH. Želim vam da uživate narednih sedam dana u odličnim izvedbama te da sa smijehom ispratimo sve predstave“, istakao je Marić. 

Nakon premijerne izvedbe, autorica i režiserka Emina Kovačević-Podgorčević nije krila sreću i zadovoljstvo.

„Nakon svega, jako sam ponosna na čitav kolektiv okupljen oko ove predstave. Vjerujem da će je publika voljeti i da će se utvrditi na repertoaru obje pozorišne kuće“, naglasila je Kovačević-Podgorčević.

Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Nikolina Marić, dok je Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Emir Sejfić.

„Rođena sam Mostarka i znam koliko Mostarcima znače mostarski liskaluci i 'Mostarska liska' zato sam jako ponosna i srce mi je prepuno. Ovo mi je druga Mala liska, ali i ovaj put je isto uzbuđenje i oduševljenje“, kazala je Marić.

Nakon odigrane predstave nastavljeno je prigodno druženje u prostoru „Pozorišne kafane“.

Sutra (subota, 18.05.) na rasporedu festivala je predstava „Hrkači“ autora i režisera Nikole Pejakovića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Juni
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30