U Narodnom pozorištu Mostar odigrana premijera predstave „Novo normalno show“

Sinoć je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru premijerno odigrana predstava „Novo normalno show“ autora i režisera Ivana Leme, a po motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara.

U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S „Mo-Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho. Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, muziku Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić. Sjajnu glumačku igru publika je nagradila dugotrajnim aplauzom.

„Prepoznatljiv rad Ivana Leme. Predstava je izvaredna. Aktuelna je, govori o onome što proživljavamo u ovo vrijeme i ono naredno što ćemo još doživjeti nakon ovih svih događaja koji se spremaju sa vakcinacijom i onim što nam ona donosi. Svaka čast, sve čestitke Narodnom pozorištu što su i u ovakvim okolnostima napravili predstavu. Ja vjerujem da će se ona gledati, zaista je aktuelna i govori o onome što proživljavamo i što ćemo doživjeti“,  istakao je nakon odigrane predstave mostarski advokat i književnik Josip Muselimović.

„Mislim da je ovo predstava koja je trebala, konkretno, Narodnom pozorištu, njegovom repertoaru. Znam da ovo nije prva Lemina predstava koju je u NPM-u režirao, ali je prva njegova autorska. Ovo je Lemo napravio u njegovom mahnitom spoju autora, dramaturga, u ovom slučaju i dramatizatora, i režisera. Mislim da je stvarno izvukao od nekih glumaca čudo, u pozitivnom smislu, na nivou nekih energija. Nisam vidio neke kolege koji su inače malo u drugom planu u ansamblu NPM-a kako ipak mogu ostvariti puno zapaženije, pa makar i epizodne, uloge, ali su i moćne. Drago mi je da se ovo, uglavnom, desilo ovdje, da je Lemo i kao autor i kao režiser napravio ovu predstavu. Mislim da će ostati dugo na repertoaru NPM-a“, kazao je dramaturg Dragan Komadina.

Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno 'bombardovani' raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude.

Druženje je nakon izvedbe nastavljeno uz koktel u foajeu NPM-a.

Prva repriza predstave na rasporedu je već večeras sa početkom u 20 sati. Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina.

ULAZNICE po cijeni od 10 KM u prodaji su na blagajni NPM-a danas od 9:00 do 14:00 sati te od 18:00 do 20:00 sati.


Generalni medijski sponzor

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

August
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4