Vrijeme jest teško, ali je vrijeme i za smijeh

Svečano otvorenje počinje u 20 sati, a prva predstava u konkurenciji je “Sumnjivo lice” u režiji Olje Đorđević, komedija Branislava Nušića koja ismijava birokratske aparate, korupciju i nepismenost lokalnih vlastodržaca, a koju izvode glumci Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

Ako smo išta znali, znali smo se u nevolji i nasmijati samima sebi. Ako ste se zaboravili nasmijati ili vas danas nešto jako teško može nasmijati, a volite i teatar, onda je pravo mjesto za vas Narodno pozorište Mostar gdje će se od 20. do 27. travnja održavati 13. međunarodni festival komedije “Mostarska liska”.

Umjetnički savjet je za konkurenciju odabrao sedam predstava iz cijele regije, od 21 prijavljene, a prva će predstava biti izvedena sutra, nakon svečanog otvorenja festivala.

Svečano otvorenje počinje u 20 sati, a prva predstava u konkurenciji je “Sumnjivo lice” u režiji Olje Đorđević, komedija Branislava Nušića koja ismijava birokratske aparate, korupciju i nepismenost lokalnih vlastodržaca, a koju izvode glumci Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

U konkurenciji 7 predstava

Na svečanom otvorenju (sutra u 20 sati) publiku će pozdraviti domaćin, direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović, zatim županijski ministar znanosti, kulture i sporta Rešid Hadžović, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, a festival će svečano otvoriti federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović. Do 27. travnja publiku očekuje, uz predstavu HNK Osijek, još šest predstava i sve počinju u 20 sati: RI teatar Rijeka dolazi s predstavom “Hetero parada” u režiji Bojana Lakoša (21. travnja), 22. travnja na sceni NP-a Mostar je Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke s predstavom “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića u režiji Milice Kralj; 23. travnja slijedi “Teferič” po tekstu Derviša Sušića u režiji Aleša Kurta i izvedbi Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, 24. travnja slijedi predstava “Hotel Plaza” Neila Simona u režiji Admira Glamočaka i izvedbi Narodnog pozorišta Mostar. Idućeg dana, 25. travnja, na programu je “Buba u uhu” Georgesa Feydeaua u režiji Admira Glamočaka i produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Nagrade najboljima

Zadnji dan natjecateljskog dijela, 26. travnja, nastupa Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca s izvrsnom komedijom “Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera” autora Milana Jelića u režiji Marka Misirače, a u čast nagrađenih 27. travnja na programu je hit predstava “Dame biraju” Altteatra iz Sarajeva. Za skoro sve predstave karte su već skoro rasprodane, istaknuli su na jučerašnjoj konferenciji za novinare Mujkanović i umjetnička direktorica Narodnog pozorišta Mostar Amela Kreso. “Ovaj festival znači puno za Mostar, puno govori i o nama samima i o teatru. On je dokaz da je Mostar kozmopolitski grad, grad velikih ljudi toplog srca”, rekao je Mujkanović. Idućih nekoliko dana Mostar će biti u znaku odličnih komediografskih ostvarenja, dođite i uživajte, poručuju iz Narodnog pozorišta Mostar, koje je organizator festivala.

O najboljim predstavama 13. međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2016” odlučuje stručni žiri, koji će raditi u sastavu: glumica Jasna Diklić (predsjednica žirija), mlada bh. redateljica Mirela Trepanić te producent, povjesničar i kazališni radnik Nihad Kreševljaković. I ove godine publika će dodijeliti nagradu najboljoj predstavi, a bit će nagrađena i predstava po izboru žirija medija.

Ulaznice

Ulaznice za festival mogu se kupiti po cijeni od 10 KM, a paket ulaznica za 8 predstava po cijeni od 50 KM na biletarnici Narodnog pozorišta svakim radnim danom od 9 do 14 sati; ili rezervirati na telefon, e- mail ili putem facebook stranice Narodnog pozorišta Mostar.

Andrijana Copf


Naredni događaji

29. 10. 2021.
20:00 - 21:00
Šta ćemo sad

Kalendar

Oktobar
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31