Karta više tražila se za izvedbu „Uobraženi bolesnik“ u okviru „Mostarske liske“

 Četvrte večeri 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ odigrana je predstava „Uobraženi bolesnik“ autora Jean-Baptiste Poquelin Molière, u režiji Đorđa Nešovića, nastala u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac iz Srbije, za koju se tražila karta više! Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Natalija Antonijević, dok je Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Ivan Vidosavljević.

„Ova nagrada mi znači kao uspomena na ovaj divni grad i ovu predstavu koju sam izvela baš ovdje. Zaista mi mnogo znači, jer nisam baš navikla da dobijam nagrade. Jednu nagradu sam osvojila u Zaječaru, također za najbolju glumicu večeri, ali nisam očekivala da ću opet da dobijem. U Mostaru nisam prije bila, očekivala sam da je grad lijep, ali kada sam vidjela prvo most, zatim grad, onda sam shvatila da je mnogo ljepši nego što sam zamišljala“, istakla je najmlađa članica ansambla predstave Natalija Antonijević.

Glumac Ivan Vidosavljević nije prvi put na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru kao i na festivalu „Mostarska liska“, ali je prvi put osvojio nagradu Mala liska.

„Nisam prvi put na sceni Narodnog pozorišta Mostar. Često sam dolazio u Mostar kao mali, poslije i kao glumac i mnogo mi se sviđa. Drago mi je da sam dobio Malu lisku - nagradu za najboljeg glumca večeri i što sam, naravno, u konkurenciji za Veliku lisku. Zahvalio bih se svim kolegama i svima ovdje na gostoprimstvu“, naglasio je Vidosavljević.

U programu festivala sutra, utorak, 21.05., je predstava „Ne daj se generacijo” autora Alena Muratovića, u režiji Marija Drmaća i Alena Muratovića, nastala u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i udruženja Moje Pozorište, a sve ulaznice za navedenu izvedbu su rasprodate.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Juni
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30