Predstave u martu u novom ruhu Narodnog pozorišta u Mostaru

Nakon kraće pauze koja je uslijedila zbog radova na rekonstrukciji sale na Velikoj sceni NPM-a u mjesecu martu ljubitelje pozorišne umjetnosti očekuju izvedbe u potpuno novom ruhu Narodnog pozorišta u Mostaru.

Na samom početku mjeseca marta predstava „Perzeide“ autorice Emine Kovačević-Podgorčević, u režiji Karmen Obrdalj, gostovat će u još dva bosanskohercegovačka grada, tačnije u Tuzli i Srebreniku.

U Narodnom pozorištu Tuzla predstava će biti odigrana u subotu, 02.03., sa početkom u 19:30 sati, dok će u nedjelju, 03.03., predstava biti izvedena u Centru za kulturu i informisanje Srebrenik sa početkom u 19 sati. Izvedba predstave "Perzeide" odvija se u sklopu saradnje sa UN Women u Bosni i Hercegovini, a uz podršku Švedske. Ulaz na predstavu besplatan.

Predstava „Perzeide“ bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu.

U predstavi igraju: Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

Povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, Narodno pozorište u Mostaru poklanja publici izvedbu komedije „Ne igraj na Engleze“ autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića koja će biti odigrana u petak, 08.03., sa početkom u 20 sati.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći ...

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić. Ulaz na predstavu besplatan.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 15.03., u 20 sati, na rasporedu je zanimljiva i poučna predstava „Bilo jednom...“ autora i režisera Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića.

Predstava „Bilo jednom“ je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo ko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i šta nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali... U predstavi ćete sigurno prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim 'malim' stvarima svog života i da li je nešto moglo drugačije.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Na maloj sceni „Studio 64“ Narodnog pozorišta u Mostaru, u petak, 22.03., na repertoaru je predstava „Alfa Beta“ Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. „Alfa Beta“ je zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena?

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati.. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

April
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5