Narodno pozorište Mostar poklanja mostarskoj publici izvedbu predstave „Bilo jednom...“

Narodno pozorište u Mostaru ljubiteljima pozorišne umjetnosti u srijedu, 22.11., poklanja zanimljivu predstavu „Bilo jednom...“ autora i režisera Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića.

Predstava će biti odigrana u okviru konferencije "Budućnost kroz transformaciju javnih institucija" pod nazivom „Mostarski kulturni pregled“ - dani otvorenih vrata sa početkom u 20 sati. Događaj je dio projekta „Mostar - Prostori koji pokreću“ koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

„Nema veće snage od vremena i većeg manipulatora od života. Život nas uhvati na prepad dok smo mladi, pokaže nam stotine puteva i prepusti vremenu. Mi onda lutamo tim putevima, nekad zalutamo, nekad se vratimo... Maštamo, probamo...

I onda se jedno jutro (a to se, vjerujem svakom dogodilo) nađemo pred nekim ogledalom i spoznamo šta nam je vrijme neprimjetno napravilo... Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta.

Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali...

Pitamo se jesmo li i gdje smo zalutali, je li moglo drugačije... Ovo je priča o tim snovima mladosti i mjestima gdje su nas život i vrijeme doveli.

Ovo je naš pokušaj da budemo ogledalo u kojem ćete prepoznati nešto svoje i možda razmisliti malo o nekim bitnim „malim“ stvarima svog života. Ovo je pokušaj da se igramo i u toj igri dotaknemo i suza i smijeha i svijetlog i tamnog, koje svako od nas u životu ima. A da li smo uspjeli, vrijeme će pokazati...“: zapisao je o predstavi autor i režiser Jasmin Krpo.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

Ulaz na predstavu je besplatan uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati.

 

 

 

 


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Juni
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30