Pogledajte šta Vas očekuje do kraja godine u Narodnom pozorištu Mostar

Interesantne naslove i za mjesec decembar pripremilo je Narodno pozorište u Mostaru. Već u petak, 02.12.2022. godine u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru bit će izvedena predstava “Bilo jednom…” autora Miloša Radovića, u režiji Jasmina Krpe. Riječ je o predstavi koja tretira prolaznost mladosti i zaljubljenosti, i neprolaznost ljubavi, u vihoru života, u kojem se nađe svaki čovjek i svaka žena. U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Zatim, u petak, 09.12. u 20 sati, na rasporedu je komedija „Ne igraj na Engleze“ autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći ... U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

 

Dječija predstava „Patrolne šape“ gostuje na Velikoj sceni NPM-a u nedjelju, 11.12. sa početkom u 14 sati. Predstava je rađena prema, trenutno, najpopularnijoj crtanoj TV seriji „Patrolne šape“. Puna je zapleta, uzbudljiva, edukativna, intraktivna, a govori o ljubavi, prijateljstvu, snalažljivosti, iskrenosti, borbi između dobra i zla, timskom radu i uzornom ponašanju. Predstava je predviđena za djecu uzrasta od 4 do 10 godina. Cijena ulaznice iznosi 5 KM.

U okviru projekta "On my own - Neću štelu Vol II" u utorak, 13.12. u 20 sati, na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana prva repriza predstave „Ti, Ja i Štela“ čiji tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina. Ova crna komedija na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećeni egzistencijalnim problemima, krene tragati za očajnim rješenjima. Predstava je dio antikorupcijskog projekta Udruženja "Dignitet", koji doprinosi aktiviranju mladih da problem korupcije adresiraju kao jedan od glavnih prioriteta u svojim lokalnim zajednicama, a poseban naglasak stavlja se na umjetnički aktivizam i ekološku osviještenost građana, kao i doprinos mladih u borbi protiv korupcije. U predstavi igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina. Ulaz na predstavu je besplatan.

 

Srijeda, 28.12., rezervisana je za izvedbu predstave “Zbogom, Kalifornijo!” autorice Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije sa početkom u 20 sati. "Zbogom, Kalifornijo!" je mostarska predstava o odlasku i ostanku, o prošlosti i budućnosti, o ljubavi. U predstavi igraju Gordana Boban (k.g.)/Amela Kreso, Jasmin Krpo, Emir Spahić, Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Ali Kamer Aksoy (k.g.). Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

 

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Februar
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3