„Mala liska“ za Dražena Pavlovića, sutra predstava „Putovanje“

Predstava „Identitluk“ nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar treća je predstava odigrana u okviru 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“.

Sjajnu glumačku igru publika je nagradila dugotrajnim aplauzom i ovacijama. Stručni žiri u sastavu Dragan Jovičić, Ivan Lemo i Salko Pezo “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri dodijelio je glumcu Draženu Pavloviću.

Ovo je bilo moje prvo igranje na festivalu 'Mostarska liska'. Radovali smo se svi, unatoč ovoj situaciji, da igramo, da se družimo i da barem nakratko uveselimo rijetke hrabre koji se usude i dalje ući u hram boginje Talije, da gledaju predstave.

Sretan sam, naravno, da sam dobio ovu nagradu. Značit će mi, u svakom slučaju iz više razloga, ali u ovom momentu bih samo rekao da sam sretan, ponosan na kolege, zahvalan njima i zadovoljan večerašnjom izvedbom“, istakao je glumac Dražen Pavlović. 

Po završetku predstave, druženje je nastavljeno u foajeu Narodnog pozorišta Mostar uz prigodan koktel i muziku.

Četvrta predstava u konkurenciji festivala na rasporedu je sutra, ponedjeljak 28.09., u 20 sati. Riječ je o predstavi „Putovanje“ Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

Ulaznice po cijeni od 10 KM su u prodaji na blagajni NPM-a od 9 do 14 sati, te od 18 sati do početka predstave. Rezervacije na broj 036/550-128, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici NPM-a. Predstave se izvode u skladu sa svim mjerama i naredbama Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Mostar i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dok su sponzori UniCredit Banka, Vinarija Carski Vinogradi Mostar, Poliklinika Jurišić, Staropramen pivo, Medical Mostar i Hotel Bristol. Medijski partneri festivala su RSG radio, Običan radio, Dnevni avaz, Mostarski.ba, Bljesak.info, klix.ba, starmo.ba.


Generalni medijski sponzor

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

August
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4