Decembar u Narodnom pozorištu Mostar u znaku sjajnih predstava

Decembar je u Narodnom pozorištu Mostar u znaku sjajnih predstava: za neke nismo imali dovoljno ulaznica u prodaji proteklog mjeseca, pa sada na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu! U petak, 07.12. u 20 sati na kamernoj teatarskoj sceni NPM-a, u Studiju 64, na repertoaru je predstava ''Neće biti smak svijeta'', po tekstu i u režiji Adnana Lugonića.

Predstava o porodici, o odnosima koji često ostaju prešućeni i neriješeni, o nadi u naše 'male' svjetove i bolji i ljepši život. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić, a kostimografiju i scenografiju potpisuje Sabina Trnka.

U idući petak, 14.12. u 20 sati na Velikoj sceni slijedi izvedba komedije „Šta ćemo sad?", po tekstu Branka Đurića Đure, predstava koja u NPM-u uvijek izaziva veliki interes publike. Na Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska 2015" ovo je bila najbolja predstava po ocjeni publike, a zabilježila je i brojna gostovanja u zemlji i inostranstvu, uz veliki interes publike. Kako se glumci snalaze u jednoj maloj zabiti, kako preživljavaju kada vlast nikada nema dovoljno novca za kulturu, koliko su snalažljivi i koliko se u svemu tome mi prepoznajemo? Sudeći prema smijehu i zanimanju publike - prepoznajemo se jako. Predstavu je režirao nagrađivani reditelj Ahmed Imamović, a u predstavi igraju Emir Spahić, Ajla Hamzić, Goran Lozo.

U subotu, 15.12. u NPM-u gostuje predstava za djecu „Patrolne šape", nastala po istoimenom crtanom filmu. Interaktivnog je karaktera sa četiri lika, uzbudljiva i energična. Brankica Brbljivica je ludo zaljubljena u dječaka Rajdera i svim silama pokušava da osvoji njegovo srce, ali se on uporno brani i bježi od nje. Brankica brbljivici pomažu Patrolne šape (Čejs i Maršal).

Ponedjeljak, 17.12. u 20 sati Zijah A. Sokolović sa predstavom "Lijevo desno glumac". Program kao predstava, predavanje, team building, radionica. Zijah A. Sokolović, duhovito, flozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Cijena ulaznice je 3,50 KM.

Ovu godinu u NPM-u završavamo izvedbom u petak, 21.12 predstavom „Derviš i smrt", čije su posljednje dvije izvedbe bile rasprodane. Predstava po tekstu Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića, a koja govori o vječnim temama, životu i smrti. U predstavi igraju Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Ajla Hamzić, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Bojan Beribaka i Amela Kreso.

Ulaznice za sve predstave su u prodaji!

Napominjemo i da je do 31.12.2018. otvoren konkurs za prijave na 16. Medjunarodni festival komedije Mostarska liska 2019, koji će se u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar održati 19. do 26. aprila 2019. godine. Pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, www.npm.ba.

ULAZNICE

Ulaznice za sve programe su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Generalni sponzor

Download

Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

Maj
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31