Uživajmo zajedno za kraj sezone!

Spoj ovo troje uspješnih umjetnika i Narodnog pozorišta Mostar je odličan završetak naše pozorišne sezone. Ponosno najvljujemo da će bend VOD izvoditi pjesme iz predstava koje su na repertoaru naše kuće.

Narodno pozorište Mostar sezonu 2015/2016 svečano će zatvoriti u nedjelju, 3. jula koncertom mostarske grupe Vod. Koncert će biti održan na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar i počinje u 19 sati.

Sezonu završavamo uz odličan domaći bend - nastupom R’n’R VOD Acoustic Tria, u sastavu: Vjekoslava Raspudić (vox), Orhan Maslo Oha (cajon) i Danijel Raspudić (gitara). Ovo troje umjetnika inače su predavači u Mostar Rock School, rock školi Mostar, jednom od najuspješnijih projekata u Mostaru.

“Spoj ovo troje uspješnih umjetnika i Narodnog pozorišta Mostar je odličan završetak naše pozorišne sezone. Ponosno najvljujemo da će bend VOD izvoditi pjesme iz predstava koje su na repertoaru naše kuće. Sigurni smo da će publika uživati u izvedbama hitova, poput 'Fly me to the Moon', 'Are You Lonesome Tonight', 'In dreams', kao izvedbi sevdalinke 'Anadolka', 'Što te nema' u spomen na Jadranku Stojaković i 'O jednoj mladosti' Josipe Lisac. Tako ćemo s pjesmom publiku podsjetiti na predstave koje su imali priliku gledati u protekloj sezoni u Narodnom pozorištu”, kaže umjetnička direktorica i glumica Narodnog pozorišta Mostar Amela Kreso.

Na koncertu su skladbe iz predstava “Hotel Plaza” u režiji Admira Glamočaka (nagrađena na festivalu 'Mostarska liska' u Mostaru i Pozorišnim/Kazališnim igrama u Jajcu), “Đaurko moja” u režiji Kaće Dorić, “Život u smrti” u režiji Ahmeda Imamovića i drugih, kao i još neke pjesme koje VOD izvodi.

Dođite da zajedno ispratimo ovu i poželimo dobrodošlicu novoj pozorišnoj sezoni.

Cijena ulaznice je 7 maraka, za učenike, studente i penzionere 3,50 KM. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

April
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5