Repertoar za maj 2016.

Narodno pozorište Mostar sa obavještava publiku da nastavlja sa raznovrsnim i bogatim programom u kojemu će publika svih uzrasta uživati, te najavljuje gostovanja u Konjicu, Jajcu, Bugojnu te Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Narodno pozorište Mostar sa obavještava publiku da nastavlja sa raznovrsnim i bogatim programom u kojemu će publika svih uzrasta uživati, te najavljuje gostovanja u Konjicu, Jajcu, Bugojnu te Gornjem Vakufu/Uskoplju.

U utorak, 10. maja u 20:00h na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar nas očekuje izvedba predstave Williama Shakespeara „San ljetne noći“ u režiji Erola Kadića. Predstava rađena u produkciji Narodnog pozorišta Mostar, premijerno izvedena 29. 9. 2015. Karakteristika ove predstave jeste što se radnja zapravo dešava na deponiji te što su akteri “propalice i beskućnici” koji pokušavaju postaviti na scenu jedno od najzahtjevnijih Šekspirovih djela.

San ljetne noći

U utorak, 12. maja predstava „San ljetne noći“ putuje u Konjic na III. Festival bh. Glumca u takmičarskom dijelu festivala.

U ponedjeljak, 16. maja u 20:00h na programu je predstava “Bio je lijep i sunčan dan” u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u produkciji SARTR-a i poklon je Islamske zajednice građanima Mostara. Ulaz je besplatan.

U subotu, 21. maja u 11:00h velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u će biti izvedena predstava za djecu „Dvije maše medu plaše“. Predstava rađena u produkciji Mašinog pozorišta iz Beograda.

U subotu 21. maja, u 20:00h ćemo imati priliku gledati predstavu Neil Simona „Hotel Plaza“ u režiji Admira Glamočaka. Glumačku postavu čine Admir Glamočak, Jasna Žalica, Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Emir Spahić, Saša Oručević te Maja Zećo, dobitnica nagrade za najbolju glumicu festivala na ovogodišnjem festivalu komedije „Mostarska liska“ 2016.

U četvrtak 26. maja u 20:00h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u sklopu manifestacije “Mostarsko proljeće” na programu je gostujuća predstava Kormaka Makarti „Voz“ u režiji Voje Brajovića. Predstava rađena u produkciji Zvezara Teatra iz Beograda. U predstavi igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović. Cilj režisera ove predstave jeste da izazove kritički odnos i svijest o tome kuda ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje ima veliku moć da spriječi propast civilizacije, a najbolji lijek za čovjeka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmetni umjetnost i riječ.

U subotu, 28. maja, predstava „Hotel Plaza“ gostuje u Jajcu, na 35. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH izvodi predstavu u takmičarskom dijelu Igara, a predstava ujedno i otvara igre. Dan kasnije predstava će biti izvedena u Domu kulture u Bugojnu.

U četvrtak, 2. juna predstava “Ajmo na fuka” gostuje u Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf/Uskoplje u sklopu projekta “Pro-Budućnost” finansiranog od strane USAID-a i CRS-a. Predstava rađena u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta te Narodnog pozorišta Mostar.

U petak, 3. juna u 20:00h nas očekuje gostujuća predstava Fadila Hadžića „Državni lopov“. Režiju ove komedije potpisuju glumci Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović te Mirza Mušija. Fadil Hadžić autor je brojnih pozorišnih komedija a osnivač je Zagrebačkog kazališta Kerempuh. Predstava je u 10 godina postojanja igrala širom Bosne i Hercegovine a nakon Hrvatske, Crne Gore, Njemačke i Švedske dolazi u Narodno pozorište Mostar.

Ulaznice za predstave koje su na sceni Narodnog pozorišta se mogu kupiti na blagajni, svakim radnim danom od 9 - 14 sati; ili rezervisati na telefon 036/ 550- 128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., te u putem facebooka u inbox stranice Narodnog pozorišta Mostar.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

April
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5