Mostarska publika se odlučila za promjene

Bisevima i velikim aplauzom na nogama, publika je na premijeri u petak navečer, 16. decembra, u Narodnom pozorištu Mostar pozdravila ansambl predstave „Odumiranje međeda“ po tekstu Branka Ćopića i u režiji Emira Kapetanovića.

U ovoj komediji igra ansambl Narodnog pozorišta Mostar: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Dženan Medanović, scenografiju i kostime Lana Lončarević, muziku Nedim Ćišić i Darko Majersky, a koreografiju Plesni studio Mo-Stars, Mostar. Kraj predstave, kao što je i najavljivano, odlučila je publika: osvijetlivši mrak, pokazali su da žele promjene, da žele bolju budućnost. Predstava govori o vlasti, o pohlepi, o mladima koji se bude, koji razmišljaju i žele promjene.

Reditelj Emir Kapetanović nakon premijere je bio prezadovoljan. „Najzadovoljniji sam krajem predstave s obzirom da je na premijeri mostarska publika odlučila da jeste za promjene, da je na zanimljiv kraj reagovala 'iz prve' i ponudila nam neku novu nadu: da nastavimo raditi slične stvari i da nastavimo praviti stvari koje će popravljati ovu državu. Skoro dva mjeseca rada su iza nas i moram priznati da koliko je bilo zahtjevno, toliko će se sada biti teško odvojiti od ansambla s kojim sam radio, s obzirom da smo po tekstu Branka Ćopića napravili svoj sopstveni tekst, dodali mu koreografije, songove, interesantne situacije iz naše političke svakodnevnice i napravili nešto što je ansambl predstava i što je rezultat veoma predanog timskog rada.“

Glumac Saša Oručević u ulozi načelnika opštine kaže da je najvažnije da su ovom predstavom prenijeli poruku, ispričali priču. „Činjenica je da je publika zadovoljna, a predstava vremenom može biti samo bolja. Publika je izabrala svjetliju budućnost, a mi smo to i očekivali.“

Prva repriza je u subotu, 17. decembra, u 20 sati, a druga repriza u petak, 23. decembra, u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Cijena ulaznice za reprize je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.


Naredni događaji

Nema događanja

Kalendar

April
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5