Vijesti iz pozorišta

Na otvaranju V izdanja Sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini, poznati italijanski kantautor Vinicio Capossela će održati turneju koja obuhvata Sarajevo, Banja Luku i Mostar. Turneja, nakon koncerata u Sarajevu i Banja Luci, zavrašava u Mostaru, koncertom koji će biti održan u Narodnom pozorištu Mostar u srijedu, 20. 9. 2017. u 20.30 sati.

Opširnije...

Velikim pljeskom i bisevima publika je u Narodnom pozorištu Mostar pozdravila ansambl predstave “Ćelava pjevačica” po tekstu Eugènea Ionesca, čijom je premijerom večeras Narodno pozorište Mostar otvorilo novu umjetničku sezonu, 2017 / 2018. Režiju predstave potpisuje Lajla Kaikčija, adaptaciju i dramaturgiju Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavi igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević.

Opširnije...

Narodno pozorište Mostar novu umjetničku sezonu 2017/2018 svečano će otvoriti premijerom predstave “Ćelava pjevačica” u petak, 15. septembra/rujna 2017. u 20 sati na Velikoj sceni. Tekst Eugènea Ionesca režirala je Lajla Kaikčija. Adaptaciju i dramaturgiju radio je Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavi igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević.

Opširnije...

Koncertom benda Divanhana na platou ispod Starog mosta, u subotu, 26. 8., svečano će biti zatvorena ovogodišnja kulturno – turistička međunarodna manifestacija “Mostarsko ljeto”! Koncert počinje u 21 sat, a ulaz na koncert je besplatan!

Opširnije...

Naredni događaji

Nema događanja

Trenutna posjeta

Ko je na portalu: 30 gostiju i nema prijavljenih članova